Menu
Przystawki / Appetizers
Tatar wołowy z kimchi / Beef Tartare with Kimchi
59
280g., seler naciowy, piklowana szalotka, kiszony borowik, żółtko, Kentucky mayo, prażynki pomidorowe
celery, pickled shallots, pickled porcini mushrooms, egg yolk, Kentucky mayo, tomato crisps
Tatar wołowy z kimchi / Beef Tartare with Kimchi
59
280g., seler naciowy, piklowana szalotka, kiszony borowik, żółtko, Kentucky mayo, prażynki pomidorowe
celery, pickled shallots, pickled porcini mushrooms, egg yolk, Kentucky mayo, tomato crisps
Gzik poznański / Poznań-Style Gzik
39
250g., ziemniaki w mundurkach, rzodkiewka, olej porowy
boiled potatoes, radish, leek oil
Gzik poznański / Poznań-Style Gzik
39
250g., ziemniaki w mundurkach, rzodkiewka, olej porowy
boiled potatoes, radish, leek oil
Stracciatella od Rudnickiego / Stracciatella by Rudnicki
46
300g., konfitura z pieczonych pomidorów, pesto pietruszkowe, kiszony czosnek
roasted tomato jam, parsley pesto, fermented garlic
Stracciatella od Rudnickiego / Stracciatella by Rudnicki
46
300g., konfitura z pieczonych pomidorów, pesto pietruszkowe, kiszony czosnek
roasted tomato jam, parsley pesto, fermented garlic
Galart z golonki wieprzowej / Pork Hock in jelly
39
250g., krem chrzanowy, bób kiszony, jajko na twardo
horseradish cream, fermented broad beans, hard-boiled egg
Galart z golonki wieprzowej / Pork Hock in jelly
39
250g., krem chrzanowy, bób kiszony, jajko na twardo
horseradish cream, fermented broad beans, hard-boiled egg
Karmelizowana brukselka / Caramelized Brussels Sprouts
42
250g., emulsja cytrynowa, twaróg wędzony, olej estragonowy, pangrattato z palonym masłem
lemon emulsion, smoked cheese, tarragon oil, pangrattato with brown butter
Karmelizowana brukselka / Caramelized Brussels Sprouts
42
250g., emulsja cytrynowa, twaróg wędzony, olej estragonowy, pangrattato z palonym masłem
lemon emulsion, smoked cheese, tarragon oil, pangrattato with brown butter
Selekcja serów / Cheese Selection
79
240g., miód z sobotniej pasieki, chutney z czerwonej cebuli
honey harvested from apiary of Sobota village, red onion chutney
Selekcja serów / Cheese Selection
79
240g., miód z sobotniej pasieki, chutney z czerwonej cebuli
honey harvested from apiary of Sobota village, red onion chutney
Selekcja wędlin / Cold cuts selection
79
240g., oliwki, kiszonki
olives, fermented foods
Selekcja wędlin / Cold cuts selection
79
240g., oliwki, kiszonki
olives, fermented foods
Sałatka Cezar z kurczakiem lub krewetkami / Caesar Salad (Chicken or Shrimp)
kurczak mała (280g.) 36 zł /duża (480g.) 54 zł krewetka mała (280g.) 48 zł /duża (480g.) 69 zł sałata rzymska, kurczak lub krewetki, bekon, pomidory koktajlowe, grzanki, helskie anchois, emilgrana
romaine lettuce, chicken or shrimp, bacon, cherry tomatoes, croutons, Hel anchovies, Emilgrana cheese
Sałatka Cezar z kurczakiem lub krewetkami / Caesar Salad (Chicken or Shrimp)
kurczak mała (280g.) 36 zł /duża (480g.) 54 zł krewetka mała (280g.) 48 zł /duża (480g.) 69 zł sałata rzymska, kurczak lub krewetki, bekon, pomidory koktajlowe, grzanki, helskie anchois, emilgrana
romaine lettuce, chicken or shrimp, bacon, cherry tomatoes, croutons, Hel anchovies, Emilgrana cheese
Zupy/ Soups
Flaki cielęce / Veal Tripe Soup
38
350g., pomidory, gałka muszkatołowa, majeranek
tomatoes, nutmeg, marjoram
Flaki cielęce / Veal Tripe Soup
38
350g., pomidory, gałka muszkatołowa, majeranek
tomatoes, nutmeg, marjoram
Krem szczawiowy / Sorrel Cream Soup
38
350g., puree ziemniaczane, jajko poche, kwaśna śmietana, koperek
mashed potatoes, poached egg, sour cream, dill
Krem szczawiowy / Sorrel Cream Soup
38
350g., puree ziemniaczane, jajko poche, kwaśna śmietana, koperek
mashed potatoes, poached egg, sour cream, dill
Dania Główne / Main Dishes
Filet z kaczki w palonym sianie / Duck Fillet Burnt in Hay
72
480g., puree z opalonej pietruszki, smażone pyzy, czerwona cebula, pigwowy jus z kaczki
roasted parsley pureefried steamed buns, red onion, quince jus
Filet z kaczki w palonym sianie / Duck Fillet Burnt in Hay
72
480g., puree z opalonej pietruszki, smażone pyzy, czerwona cebula, pigwowy jus z kaczki
roasted parsley pureefried steamed buns, red onion, quince jus
Pappardelle z owocami morza i ndują / Pappardelle with Seafood & Nduja
74
480g., pieczone pomidory, białe wino, estragon, oliwa z oliwek
roasted tomatoes, white wine, tarragon, olive oil
Pappardelle z owocami morza i ndują / Pappardelle with Seafood & Nduja
74
480g., pieczone pomidory, białe wino, estragon, oliwa z oliwek
roasted tomatoes, white wine, tarragon, olive oil
Pappardelle z marynowaną cykorią / Pappardelle with marinated endive
59
480g., pieczone pomidory, białe wino, estragon, oliwa z oliwek, oliwki Kalamata
roasted tomatoes, white wine, tarragon, olive oil, Kalamata olives
Pappardelle z marynowaną cykorią / Pappardelle with marinated endive
59
480g., pieczone pomidory, białe wino, estragon, oliwa z oliwek, oliwki Kalamata
roasted tomatoes, white wine, tarragon, olive oil, Kalamata olives
Pierogi z confitowanym kaczym udkiem / Dumplings with Confit Duck Leg
59
460g., wędzone jabłka, borówka brusznica, jus z kaczki
Smoked apples, lingonberry, duck jus
Pierogi z confitowanym kaczym udkiem / Dumplings with Confit Duck Leg
59
460g., wędzone jabłka, borówka brusznica, jus z kaczki
Smoked apples, lingonberry, duck jus
Filet z halibuta / Halibut Fillet
76
450g., placki ziemniaczane, pieczony kalafior, pomidory confit, sos rakowy, olej koperkowy
hash browns, roasted cauliflower, confit tomatoes, crayfish sauce, dill oil
Filet z halibuta / Halibut Fillet
76
450g., placki ziemniaczane, pieczony kalafior, pomidory confit, sos rakowy, olej koperkowy
hash browns, roasted cauliflower, confit tomatoes, crayfish sauce, dill oil
Polędwica wołowa / Beef Tenderloin
129
550g., ziemniak faszerowany karmelizowaną cebulą, brukselka po polsku, sos holenderski na palonym maśle
potato stuffed with caramelized onion, Brussels sprouts, brown butter hollandaise
Polędwica wołowa / Beef Tenderloin
129
550g., ziemniak faszerowany karmelizowaną cebulą, brukselka po polsku, sos holenderski na palonym maśle
potato stuffed with caramelized onion, Brussels sprouts, brown butter hollandaise
Kotlet Schabowy z kością z wieprzowiny Puławskiej / Bone-on schnitzel made from native Polish breed of pigs (Puławska)
68
480g., ziemniaki puree, mizeria z zielonych i kiszonych ogórków, masło cytrynowo koperkowe
mashed potatoes, cucumber salad (fermented&fresh), lemon-dill butter
Kotlet Schabowy z kością z wieprzowiny Puławskiej / Bone-on schnitzel made from native Polish breed of pigs (Puławska)
68
480g., ziemniaki puree, mizeria z zielonych i kiszonych ogórków, masło cytrynowo koperkowe
mashed potatoes, cucumber salad (fermented&fresh), lemon-dill butter
Zraz wołowy / Beef Roulade
68
480g., pieczone buraczki z jabłkami, pyzy własnej roboty, sos zrazowy
roasted beets with apples, homemade steamed buns, roulade sauce
Zraz wołowy / Beef Roulade
68
480g., pieczone buraczki z jabłkami, pyzy własnej roboty, sos zrazowy
roasted beets with apples, homemade steamed buns, roulade sauce
Placki ziemniaczane / Hash browns (Vegetarian)
54
400g., borowiki w emulsji lubczykowej, blanszowany jarmuż, piklowana kalarepa
porcini mushrooms in lovage emulsion, blanched kale, pickled kohlrabi
Placki ziemniaczane / Hash browns (Vegetarian)
54
400g., borowiki w emulsji lubczykowej, blanszowany jarmuż, piklowana kalarepa
porcini mushrooms in lovage emulsion, blanched kale, pickled kohlrabi
Szagówki chlebowe / Bread hand-cut noodles
54
500 g., Sos serowy, brukselka, pesto z pietruszki, kremowe żółtko, prażona cebula
cheese sauce, Brussels sprouts, parsley pesto, creamy egg yolk, toasted onions
Szagówki chlebowe / Bread hand-cut noodles
54
500 g., Sos serowy, brukselka, pesto z pietruszki, kremowe żółtko, prażona cebula
cheese sauce, Brussels sprouts, parsley pesto, creamy egg yolk, toasted onions
Desery/ Desserts
krem z trawy żubrowej / Bison Grass Cream
35
210g., jabłko szara reneta, ciastka migdałowe
grey Renet apple, almond biscuits
krem z trawy żubrowej / Bison Grass Cream
35
210g., jabłko szara reneta, ciastka migdałowe
grey Renet apple, almond biscuits
rożek pistacjowy / Pistachio Cone
35
210g., biała czekolada, maliny
white chocolate, raspberries
rożek pistacjowy / Pistachio Cone
35
210g., biała czekolada, maliny
white chocolate, raspberries
suflet z gorzkiej czekolady / Dark Chocolate Soufflé
38
210g., poziomki, lody waniliowe
wild strawberries, vanilla ice cream
suflet z gorzkiej czekolady / Dark Chocolate Soufflé
38
210g., poziomki, lody waniliowe
wild strawberries, vanilla ice cream
Dla dzieci / For Kids
krem pomidorowy / Tomato cream soup
24
200g., domowy makaron, śmietanka
homemade pasta, cream
krem pomidorowy / Tomato cream soup
24
200g., domowy makaron, śmietanka
homemade pasta, cream
Naleśniki / Crepes
29
250g., serek waniliowy, prażone jabłko sos czekoladowy
vanilla cream cheese, roasted apple, chocolate sauce
Naleśniki / Crepes
29
250g., serek waniliowy, prażone jabłko sos czekoladowy
vanilla cream cheese, roasted apple, chocolate sauce
Pulpeciki drobiowe w sosie śmietanowym / Chicken meatballs in creamy sauce
29
250g., puree ziemniaczane, buraczki
mashed potatoes, beets
Pulpeciki drobiowe w sosie śmietanowym / Chicken meatballs in creamy sauce
29
250g., puree ziemniaczane, buraczki
mashed potatoes, beets
Śniadania
Z WIDOKIEM NA WARTĘ
37
JAJKA PO WIEDEŃSKU marynowane w żółtym curry ogórki gruntowe, sos tatarski
Z WIDOKIEM NA WARTĘ
37
JAJKA PO WIEDEŃSKU marynowane w żółtym curry ogórki gruntowe, sos tatarski
MAŚLANE CHWILE
35
CROISSANTY MAŚLANE 330g., domowy twarożek, mus z pieczonych gruszek z wanilią, krem arachidowy, konfitura z truskawek, powidła z moreli, orzechy w solonym karmelu.
MAŚLANE CHWILE
35
CROISSANTY MAŚLANE 330g., domowy twarożek, mus z pieczonych gruszek z wanilią, krem arachidowy, konfitura z truskawek, powidła z moreli, orzechy w solonym karmelu.
HISZPAŃSKIE PRZEBUDZENIE
39
TORTILLA DE PATATTAS 400g., chorizo duszone w cydrze, mix sałat z dressingiem ogrodowym.
HISZPAŃSKIE PRZEBUDZENIE
39
TORTILLA DE PATATTAS 400g., chorizo duszone w cydrze, mix sałat z dressingiem ogrodowym.
SŁODYCZ W ŚWIETLE DNIA
35
PANCAKES 300g., sos z owoców leśnych, creme fraiche, lody waniliowe, "Sobotni miód".
horseradish cream, fermented broad beans, hard-boiled egg
SŁODYCZ W ŚWIETLE DNIA
35
PANCAKES 300g., sos z owoców leśnych, creme fraiche, lody waniliowe, "Sobotni miód".
horseradish cream, fermented broad beans, hard-boiled egg
CISZA O PORANKU
38
TOSTOWANY CHLEB WIEJSKI NA MAŚLANCE 320g., jajka sadzone, podwędzana Burrata, konfitura z pomidorów, mix sałat z dressingiem ogrodowym, marynowane w balsamico cebulki z kaparami.
CISZA O PORANKU
38
TOSTOWANY CHLEB WIEJSKI NA MAŚLANCE 320g., jajka sadzone, podwędzana Burrata, konfitura z pomidorów, mix sałat z dressingiem ogrodowym, marynowane w balsamico cebulki z kaparami.
WEGE NUTA PORANKA
39
POMIDOR MALINOWY ZAPIEKANY Z CHIMMICHURRI I SUMAKIEM 400g., wegański twarożek z ziołami i rzodkiewką, baba ganoush z prażonym siemieniem lnianym, podpłomyk na zakwasie.
WEGE NUTA PORANKA
39
POMIDOR MALINOWY ZAPIEKANY Z CHIMMICHURRI I SUMAKIEM 400g., wegański twarożek z ziołami i rzodkiewką, baba ganoush z prażonym siemieniem lnianym, podpłomyk na zakwasie.
DZIEŃ DOBRY OT.WARTA
42
PIECZONE BIAŁE KIEŁBASKI W SOSIE BAWARSKIM Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 450g., wolno gotowany boczek wieprzowy w glazurze śliwkowej, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ser bursztyn, pieczywo, masło.
DZIEŃ DOBRY OT.WARTA
42
PIECZONE BIAŁE KIEŁBASKI W SOSIE BAWARSKIM Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 450g., wolno gotowany boczek wieprzowy w glazurze śliwkowej, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ser bursztyn, pieczywo, masło.