ŚNIADANIA W KAŻDĄ SOBOTĘ I NIEDZIELĘ
Z WIDOKIEM NA WARTĘ
JAJKA PO WIEDEŃSKU
310g., angielskie muffiny, pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem, marynowane w żółtym curry ogórki gruntowe, sos tatarski.
MAŚLANE CHWILE
CROISSANTY MAŚLANE
330g., domowy twarożek, mus z pieczonych gruszek z wanilią,
krem arachidowy, konfitura z truskawek, powidła z moreli, orzechy w solonym karmelu.
HISZPAŃSKIE PRZEBUDZENIE
TORTILLA DE PATATTAS
400g., chorizo duszone w cydrze, mix sałat z dressingiem ogrodowym.
SŁODYCZ W ŚWIETLE DNIA
PANCAKES
300g., sos z owoców leśnych, creme fraiche, lody waniliowe, "Sobotni miód".
CISZA O PORANKU
TOSTOWANY CHLEB WIEJSKI NA MAŚLANCE
320g., jajka sadzone, podwędzana Burrata, konfitura z pomidorów, mix sałat z dressingiem ogrodowym, marynowane w balsamico cebulki z kaparami.
WEGE NUTA PORANKA
POMIDOR MALINOWY ZAPIEKANY Z CHIMMICHURRI I SUMAKIEM
400g., wegański twarożek z ziołami i rzodkiewką, baba ganoush z prażonym siemieniem lnianym, podpłomyk na zakwasie.
DZIEŃ DOBRY OT.WARTA
PIECZONE BIAŁE KIEŁBASKI W SOSIE BAWARSKIM Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ
450g., wolno gotowany boczek wieprzowy w glazurze śliwkowej, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałatka z pomidorów, ser bursztyn, pieczywo, masło.